Nieuws

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief vol tips, wetenswaardigheden en actuele informatie over de praktijk, via onderstaande knop. Op elk gewenst moment kunt u zich via een link op de nieuwsbrief weer uitschrijven.

 

  


 

Praktijknieuws

 

 

Nu ook behandelingen in Wormerveer

sinds begin 2014 is het ook mogelijk zijn in Wormerveer af te spreken

 

oktober 2013

 

Sinds een half jaar is de praktijk uitgebreid met het allerbeste systeem dat ik ben tegengekomen op het gebied van de Bioresonantie: de TimeWaver.

De grootste investering tot nu toe in mijn praktijk, om u nog beter en effectiever te kunnen helpen bij het terugvinden van uw gezondheid!

 

5 juli 2012:   Het is een luxe-probleem, maar .  .  .

 

ik heb al maanden geen tijd om een nieuwe nieuwsbrief te maken . .  momenteel bezig om de facturatie administratie te automatiseren zodat u niet meer contant hoeft af te gaan rekenen straks . .  de praktijk wordt langzaamaan steeds efficiënter gestroomlijnd.

 

verder is het de bedoeling om rond eind juli / begin augustus in Purmerend te gaan uitbreiden naar 2 dagen per week. Ik krijg een nieuwe ruimte in centrum Oase, die ik als hoofd huurder dan ook zelf kan inrichten. Deze ruimte is veel prettiger dan de huidige, er zitten gewoon ramen in die open kunnen en het is er ook lekker koel op de warme dagen.

 

is er toch  alvast een kort stukje nieuws  . .

 

En ik heb de jaarcursus Bioresonantie bij Centrum Nieuwetijds Geneeswijzen met succes afgerond en het diploma voor zowel theorie als praktijk gehaald. Nog belangrijker is natuurlijk dat ik inmiddels alweer bijna 2 jaar ervaring  heb in het werken met bioresonantie dat net als de meeste ambachten toch vooral een vak is dat je door dagelijkse toepassing in de praktijk het  beste onder de knie  krijgt.

 

Het Indigo systeem is verder uitgebouwd met een laser-pen waar frequenties heel gericht lokaal mee over kunnen worden gebracht op gebieden van uw lichaam waar u last of pijn heeft.

 

 

Acubalans in Purmerend

In samenwerking  met therapie centrum "Oase" worden sinds september ook behandelingen in Purmerend gegeven. De eerste klanten zijn heel positief, en ik hoop het komend jaar op deze locatie nog veel meer mensen te kunnen helpen.

 

 

Lees verder in de nieuwsbrief:

 • Overgangsklachten en acupunctuur, praktische tips
 • Bioresonantie therapie

 

Overgangsklachten

 
Een van de vele zaken waarbij acupunctuur verlichting en genezing kan brengen zijn overgangsklachten.
Met het klimmen der jaren krijgt elke vrouw te maken met een periode waarin de menstruatie onregelmatig begint te worden, een tijdje stoppen en dan opeens weer een of meer keer terugkomen. Een groter ongemak zijn natuurlijk de opvliegers, de onrust, hartkloppingen, stemmingswisselingen, nachtzweten.
 
Aangezien er op hormonaal gebied een ware revolutie aan de gang is, is het onvermijdelijk dat bij deze overgang lichamelijke ongemakken optreden. Ter illustratie: de energiestroom in een interne meridiaan die van het hart naar de baarmoeder loopt, verandert tijdens de overgang van richting; na de overgang gaat de energiestroom van baarmoeder naar het hart!
 
Met acupunctuur kunnen we zorgen dat die overgangsperiode minder lang duurt, en dat symptomen als opvliegers minder heftig worden en tenslotte verdwijnen. Binnen een half jaar kunnen dan de meeste problemen achter de rug zijn.
 
Tegenover de voordelen van acupunctuur staan de nadelen van hormoontherapie. Ons hormoonsysteem is een fijngevoelig regulatiesysteem onder leiding van de hypofyse klier (onder aan de hersenen). Tegenover elk hormoon dat een bepaald effect op de stofwisseling heeft, staat een ander hormoon met een tegengestelde werking. De hormoonklieren bevinden zich op exact die plekken waar het ons omringende energielichaam overgaat in het fysieke lichaam. Het zijn dus hele belangrijke schakelcentra. Ons energielichaam bevat onze gevoelens, herinneringen, en onze geestelijke ontwikkeling en essentie. Tegen deze achtergrond wordt duidelijk hoe ernstig wij verstoord raken wanneer kunstmatig hormoonstoffen worden toegediend.
 
Praktische tips: Opvliegers verminderen – wat kun je zelf doen

 • Vermijd hete specerijen (zoals peper of sambal) en andere zaken die de lever prikkelen. Een geprikkelde lever produceert vuur en dat stijgt naar boven en zorgt voor meer opvliegers. Hetzelfde geldt voor alcohol en stimulerende middelen. Gebruik ook zo min mogelijk suiker en snoep, tabak, koffie, medicijnen of pijnstillers. Ook hoge doseringen vitamine C veroorzaken hitte in het bloed.
 • Zorg voor regelmaat en voldoende rust tussendoor in uw dagindeling. Regelmatige maaltijden en voldoende nachtrust.
 • Zorg voor voldoende lichaamsbeweging, liefst dagelijks of om de dag een uurtje sporten. Langdurige regelmatige inspanning (duursport) heeft hierbij de voorkeur boven explosieve kortdurende inspanning met overmatig zweten.
   

Bioresonantie

 

 

  

Nieuwsbrieven archief

 december 2010

 • overgangsklachten
 • bioresonantie

 september 2010

 • gezondheidstips
 • littekens

 

Klick hier voor het nieuwsbrieven archief